Susie Wolff: Minden alkalommal sokat tanulok

F1

2015. május 8. péntek, 15:36

Szerző: Strommer Benjamin

A Williams tesztpilótája két másik beugróhoz hasonlóan lehetőséget kapott az első barcelonai F1-es szabadedzésen, és büszke ott mutatott teljesítményére, valamint munkájára, amely a csapatot segíti a hétvége további részében.

A skót versenyzőnő élt a lehetőséggel, amelyet a Williams a Spanyol Nagydíjon, épp az F1 egyetlen női pontszerzésének 40. évfordulóján biztosított neki, az edzést 1:29.708-a körével a 14. helyen zárta, csapattársától, a nyolcadik Felipe Massától 0,877 másodpercre lemaradva.

„Minden alkalommal, ahányszor pályára léphetsz, nagyon sokat tanulsz” – nyilatkozott az edzés után a 32 éves Wolff. „A leggyorsabb körömben volt egy pillanatom a hármas kanyarban, ami három tizedbe került. Ez kicsit frusztrált, de végül is a kiegyensúlyozottságra koncentráltam, mivel egy kilenckörös etapot teljesítettem. Bizonyos dolgokat jobban is csinálhattam volna, a leggyorsabb köröm is jobb lehetne, de mindig meg kell találni a középutat, hisz az autót egy darabban kell visszahozni.”

„Azzal is foglalkozni kell, hogy begyűjtsük az adatokat, melyekre a csapatnak szüksége van, mert hatással vagyok a szombat és vasárnap menetére. Általánosságban jó volt ismét kint lenni, és csodás, hogy több tapasztalatot gyűjthettem” – zárt a tesztpilóta, aki legközelebb az Osztrák Nagydíj utáni teszten ül az FW37-be.

Rajta kívül két másik tesztpilóta is vezetett a délelőtti tréningen, Wolff-fal ellentétben idén nem először: Jolyon Palmer harmadszor kormányozta a Lotust, Raffaele Marciello másodszor a Saubert. Érdekes, hogy hármuk körei között egy tizednyi eltérés sincsen, Palmer a 13., Marciello a 12. helyen zárt.

„Zsúfolt edzés volt, de nekem tetszett. Egészen közel kerültem Felipéhez (Nasr)” – mondta a Ferrari akadémiájába tartozó Marciello. „Sokat fejlődtem a második etapomon, nem volt könnyű konstans sebességet tartani, és még a gumikat is felmelegíteni. De úgy gondolom, részemről nem volt olyan rossz. Malajziához képest jobban alakult, ismerem ezt a pályát. Azt is tudtam már, hol van a határ Könnyebb volt, ez biztos.”

Tagged: