Szombathely után… a gyerekekre figyelünk

Rali

2015. május 29. péntek, 08:41

A North Racing Team párosa, Erdélyi György és Dredán György a Budapesti Nagy Sportágválasztón mutatja be az érdeklődőknek mi is az a Rallye sport.

A páros és a frissen beszerzett Suzuki Swift-el még alig van túl a Szombathely Rally-n, mégis fontos hogy ezen a rendezvényen megjelenjenek.

erdelyi_szombathelyrally15_16

Az autó következő versenyre való felkészítése helyett, inkább Sportágválasztó?

Szó sincs erről, minden a maga idejében el fog készülni, az autó is a következő megmérettetésre és mi is az újabb kihívásra, de ezen az eseményen kötelességünknek érezzük, hogy kinn legyünk.

Véleményem szerint gyermekkorban jön meg az érdeklődés és adott esetben a szerelem egy-egy sport iránt.

Mivel itt a látogatók túlnyomó többsége gyermekkorú és a Rallysport igen ritkán szerepel a vezető médiákban, aránylag nehezen elérhető a mindennapokban mivel a labdarúgással szemben ez a sport nincs jelen a legkisebb faluban is, ezért fontos hogy ilyen fiatal korban bemutathassunk szeretett sportunkból egy darabot azoknak, akik fogékonyak a technikai sportokra.

Hogyan tervezitek a sportág bemutatását? Mivel tudtatok készülni így bő egy héttel a murvás versenyetek után?

2013-ban már egy alkalommal részt vettünk a Sportágválasztón, a szervező megkeresésére, már akkor megtetszett az amiről ez az egész tulajdonképpen szól. Sajnos tavaly választanunk kellett, a rendezvény időpontjában volt egy verseny, amin a szerződéseink értelmében rajthoz kellett állnunk, nem volt mese. De most készültünk, hogy mindenképp itt lehessünk.

erdelyi_szombathelyrally15_04

Összeállítottunk egy képekkel is illusztrált, színes kis írásos anyagot, ami könnyen áttekinthető a gyermekek és az érdeklődők számára. A helyszínen az autó mellett a sátorban egy kis monitoron megtekinthetik az eddigi versenyzői pályafutásunk alatt készült belsőkamerás videó felvételeket, illetve a helyszínen a navigátor és jómagam az összes sportágunkkal kapcsolatos kérdésre nagy örömmel választ adunk.

Köszönöm az interjút. Reméljük hogy sok figyelmet fordítotok az autósportok felé, lássuk legutóbb készített Szombathelyi belsőkamerás felvételeiteket.