Valóban hátrányba került a Ferrari?

F1

2015. május 10. vasárnap, 17:41

Szerző: Strommer Benjamin

Még a futamgyőztes Nico Rosberg is meglepődött, mennyire nem rúgott labdába az elsőségért az olasz istálló az F1-es Spanyol Nagydíjon. Vettel szerint nem mutatott valós képet a vasárnapi verseny.

A 2015-ös szezon eddigi eredményei azt mutatták, hogy a Ferrarinak számottevően kedveznek a melegebb versenyhelyszínek – ennek a kritériumnak Barcelona megfelelt –, ráadásul a Spanyol Nagydíj első európai fordulóként az a futam volt, ahova a csapatok, köztük a Ferrari komoly fejlesztési csomagot hoztak, amely megnyitotta a lehetőséget, hogy tovább faragjanak hátrányukból. Ehhez képest az istálló eredményesebb versenyzője, Sebastian Vettel háromnegyed másodpercet kapott a kvalifikáción Nico Rosbergtől, a futamon pedig 45 szekundummal maradt le győztes honfitársától.

„Meglepődtem, mert (a különbség) jóval nagyobb volt, mint az utóbbi versenyeken” – idézi az Autosport lap Nico Rosberget, akit a Ferrari hátrányáról kérdeztek. „Ez egy nagy lépés a helyes irányba, egy kissé meglepő is. De megmutattuk, hogy jelenleg félelmetes autónk van. A hétvégén megnyertük a fejlesztési versenyt, ez egy fontos jelzés lehet a szezon további részére.”

Vele szemben Sebastian Vettel bízik benne, hogy a spanyol hétvége nem valós képet mutatott. „Nem hiszem, hogy ez lenne a realitás. Ha átlagolod az első öt versenyen látott eredményeket, akkor kapod meg a realitást. Bizonyos pályákon versenyképesebbek leszünk, mint másokon. Nem vagyunk elégedettek a különbséggel, valamilyen ok miatt nem voltunk versenyképesek itt, annak ellenére sem, hogy javítottunk az autónkon” – mondta a német versenyző. „A Mercedes sebességét elnézve korrekt azt mondani, hogy megérdemelték, hogy az élen legyenek. Voltak újításaink, amelyek jól működtek, ezért magabiztos vagyok, hogy a következő néhány versenyen már más szinten fogunk játszani.”

Míg Barcelona előtt Vettel csupán egy ponttal maradt le Nico Rosbergtől, hátránya most 11 egységet tesz ki honfitársához, valamint 31-et Lewis Hamiltonhoz képest. A konstruktőri bajnokságban 159 pontnál jár a Mercedes, 107-nél a Ferrari.

Tagged: