Valóban magára talált a Red Bull?

F1

2015. április 10. péntek, 13:54

Szerző: Strommer Benjamin

„Remélem, az eredménylista nem hazudik” – fogalmazott Daniel Ricciardo, aki Hamilton és Raikkönen mögött harmadik pozícióban végzett a második F1-es szabadedzésen.

Az első két futamon szenvedő csapat ausztrál pilótája 1,092 másodpercet kapott az éllovastól, de maga mögé utasította Sebastian Vettelt és Nico Rosberget is. Érthető, hogy a sanghaji edzések után széles mosollyal nyilatkozott a sajtónak.

„Egészen jól alakult. Az év első két péntekje eléggé problémásan telt, ez most sokkal jobb volt számunkra. Annyi időt töltöttünk a pályán, amennyire szükségünk volt, a tempónk pedig közelebbinek tűnik, mint az előző versenyeken, ezért pozitív nap volt számunkra” – idézi Ricciardót a crash.net. „Az érzés az autóval határozottan jobb. Érkezett néhány frissítés, amelyek előnyeit érezni lehet. A vezethetőség a Renault részéről is egyre jobb. Nyilvánvalóan várnak még ránk lépések, de legalább a helyes irányba tartunk.”

„Remélem, az eredménylista nem hazudik túlságosan” – utalt arra, hogy hasonló pozíciót vár a hétvége további részére is. „Úgy érzem, jobban ott vagyunk, mint Malajziában. Igazán úgy éreztem, hogy a második edzésen megtett javulások jók voltak. Kellemes volt érezni a tapadás növekedését, és megtaláltuk a köridőt is, amire szükségünk volt.”

A Red Bull mégsem könyvelhet el tökéletes napot, míg Daniel Ricciardót semmiféle probléma nem sújtotta, Danyiil Kvjat fékhiba miatt csak 10 kört tudott megtenni délután. „Jelenleg vizsgáljuk, hogy mi történt a fékekkel. Úgy éreztem, hogy nem tudom megállítani az autót. Minden remekül ment addig, nagy kár, hogy nem tudtam hosszabb etapot megtenni, de így is sok hasznos kört gyűjtöttünk be. Hoztunk néhány újítást ide, és pozitívnak tűnnek” – mondta az ifjú orosz a csapat sajtóközleményében.

Tagged: