Vergne és az F1: 2016-ban vagy soha

F1

2015. április 5. vasárnap, 13:44

Szerző: Gellérfi Gergő

A Toro Rossótól elküldött JEV, aki valósággal parádézik a Formula-E-ben, úgy nyilatkozott, hogy jövőre még simán visszatérhet az F1-be, de tudja, hogy két év kihagyás után már nem sok esélye lenne.

A Toro Rossótól tavaly év végén többszöri remeklése ellenére is elküldött Jean-Eric Vergne az idei szezonban a Ferrari szimulátorában kezdett dolgozni, s emellett a Formula-E-be is beszállt az Andretti csapat tagjaként. Új sorozatát JEV nagyon élvezi, s jól is szerepel, hiszen az első három hétvégéjén két pole-t is szerzett, tegnap pedig a dobogóra is felállhatott Long Beach-en, az Andretti egyik hazai versenyén.

vergne_lb

A 24 esztendős versenyző így nyilatkozott a Formula-E-ről: „Az F1-ből érkezve, ahol nem is a legjobb csapatnál voltam és egy nálam könnyebb csapattárssal kellett küzdenem egész szezonban, átültem egy autóba, mely ugyanolyan, mint a többieké, és a súlyom miatt sem vagyok hátrányban… Ez így nagyon könnyű” – mondta Vergne, aki elmondása szerint jobban is élvezi ezt, mint az F1-es versenyzést: „Ott ha összeértek, vagy ha megcsíped a fehér vonalat, azonnal megbüntetnek. Ez már nem is versenyzés igazán.”

Más, az F1-ből kikerülő versenyzőkkel ellentétben Vergne viszont nem állítja, hogy nem akar visszatérni: „Bár el kellett hagynom a Toro Rossót, megérkeztem a Ferrarihoz, és még van esélyem jövőre visszatérni. Két év távollét után már nem hiszem, hogy lehetőséget kaphatnék, de ha csak egyetlen év marad ki, a lehetőség adott.”

Tagged: