Vettel a tempónak örül, Raikkönen hibázott

F1

2015. június 19. péntek, 17:41

Furcsán indult az F1-es Osztrák Nagydíj hétvégéje a Ferrari számára. Pénteken Vettel zárt az élen, ám mindkét szabadedzésen megállt alatta az SF15-T. A német a pozitívumra koncentrál, míg Kimi újabb hibája fájó pont.

Noha idén először fordult elő, hogy nem a Mercedes egyik versenyzője futotta a leggyorsabb köridőt egy F1-es versenyhétvége pénteki edzésnapján, a bravúr véghezvivője, Sebastian Vettel öröme nem lehetett teljes, mivel a négyszeres világbajnok alatt mindkét szabadedzésen megállt a Ferrari váltóprobléma miatt. A német szerint nem nagy a baj, a tempójuk pedig egészen lenyűgöző a Red Bull Ringen, úgyhogy ő inkább erre koncentrál…

„Sajnos vannak olykor balszerencsés napok, és a mai pont egy ilyen volt, ezért elestünk némi pályán tölthető időtől. De nem igazán aggódom emiatt, ez néha tényleg megesik. Másrészről pedig tudjuk, hogy egy jó autónk van, amely ezen a pályán különösen jól működik. Bár túl sok kört nem tettem meg ma, de az autót abszolút versenyképesnek éreztem. Remélhetőleg olyan hosszan tartani tudjuk a lépést a Mercedesszel, amilyen hosszan csak lehet, és akkor egy érdekes időmérő edzésünk lesz” – idézi az autosport.com a pénteki nap végén a helyszínen nyilatkozó Vettelt, aki végül azt is elárulta, délután csak elővigyázatosságból állt meg, miután az egyik szenzorja „sikítani” kezdett, problémát jelezve. „Mindig jobb, ha egy edzésen történik ilyen, nem a versenyen, de a végére kell járnunk, hogy mi történt, hogy még egyszer ne forduljon elő hasonló eset” – tette hozzá a német.

Mivel az említett műszaki meghibásodás miatt Vettelnek a délután folyamán már nem állt módjában hosszú etapot teljesíteni a szuperlágy keveréken, így felértékelődött volna csapattársa, Kimi Raikkönen munkája. A finn azonban ebből a szempontból ma egy kisebb kudarcot vallott, mivel kockásra fékezte saját szuperlágy szettjét, így ő sem tudott azzal hosszú etapot futni ezután. Ez azért lehet fájó pont a Ferrari számára, mert így a szombati napnak úgy kell nekivágniuk, hogy semmilyen adatuk nincs arról, hogy viselkedik Spielbergben autójuk megtankolt állapotban, a gyorsabbik, ám hamarabb kopó gumikeveréken.

„Kár érte, hogy kinyírtam a saját szuperlágy szettemet, a másik autónk pedig egyáltalán nem tudott hosszú etapot teljesíteni ma, de szerintem rendben leszünk. Ez most nem úgy adta ki, ahogyan terveztük, de legalább a lágy keveréken sikerült egy hosszú etapot futnom, és ott többé-kevésbé minden jónak tűnt” – szórt a fejére hamut apróbb rontásáért Kimi Raikkönen, a Ferrari máig utolsó F1-es világbajnoka még 2007-ből. 

Tagged: