Vettel bízik az autóban és felzárkózásban

F1

2015. június 6. szombat, 20:59

Szerző: Strommer Benjamin

A német ferraris az energiavisszanyerő-rendszer meghibásodása miatt esett ki már a Q1-ben. Bízik benne, hogy az F1-es Kanadai Nagydíjon az élmezőnyig tudja verekedni magát.

Sebastian Vettel, aki az elmúlt versenyeken rendszerint közvetlenül a Mercedesek mögött – ha épp nem között – kvalifikált, a montreali időmérő Q1-es szakaszának nagy meglepetést okozó távozója volt. A Ferrari németje az MGU-H meghibásodása miatt nem tudta a tőle megszokott tempót hozni, hiába próbálkozott kétszer is az első etap végén. Max Verstappen büntetése után holnap a 15. rajtkockát foglalhatja el.

„Egy problémánk adódott, amely miatt nem sikerült a teljes erőhöz hozzáférnünk. Nyilvánvaló, hogy sokat vesztettünk az egyenesekben, ami nagy kár” – magyarázta Vettel, akit a motorsport.com idéz. „Próbáltunk a Q2-be jutni, hogy időt nyerjünk, de nem sikerült. Remélhetőleg a holnapi napig ki tudjuk még javítani.”

A négyszeres világbajnok a szezon hat versenyéből ötször állt pódiumra, egyedül Bahreinben maradt le onnan, ahol ötödikként ért célba. Bízik benne, hogy vasárnap is sikerül az élmezőnybe keverednie. „Gyors autónk van, ezért fel kell tudni zárkóznunk.” Arra a kérdésre, hogy a csapat alternatív stratégiát – például egy kiállást – fog-e alkalmazni, így válaszolt: „Majd meglátjuk, azon múlik, mit fognak a többiek tenni.”

Vettelnek nemcsak kedvezőtlen rajtpozíciója okozhat bonyodalmat: sajtóhírek szerint meg kell jelennie a versenybírák előtt, mivel a harmadik szabadedzésen piros zászló alatt előzte meg Roberto Merhit.

Tagged: