Vettel: Rég volt ilyen problémamentes péntekem

F1

2015. március 13. péntek, 11:28

A téli tesztek után a 2015-ös F1-es idény szezonnyitó Ausztrál Nagydíjának pénteki szabadedzésein is folytatódott a pozitív tendencia a Ferrari szempontjából. Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen alatt ma is kifogástalanul működött az SF15-T.

Kettőjük párharcára is érdemes lesz odafigyelni – pénteken a négyszeres világbajnok kezdett jobban. Az első szabadedzésen Vettel az 5., Raikkönen a 8., míg a második tét nélküli gyakorláson a német a 3., a finn a 4. helyen végzett.

„Ez egy jó nap volt, amikor semmi gond nem adódott az autó körül” – kezdte értékelését Vettel. „Úgy tűnik, kifizetődik az a sok munka, amelyet mind a pályán, mind a maranellói gyárban végeztünk el a tél folyamán. A pozitív tendencia folytatódik az autónk megbízhatóságát illetően – régóta nem volt már ilyen problémamentes péntekem” – szúrt oda kicsit előző munkaadójának, az egyéb iránt ma is motorgondokkal küzdő Red Bullnak a tavalyi év sok technikai hibájáért a német.

„Ami a tempót illeti, minél előrébb vagy a tabellán, annál jobb, de ma még csak péntek van, és én elég régóta vagyok az F1-ben ahhoz, hogy tudjam, a mai időeredmények még nem olyan fontosak. Legyünk reálisak: a Mercedes utolérhetetlennek tűnik jelen pillanatban, de minden csapat és versenyző azon igyekszik, hogy alkalomadtán az élre törjön, és mi elégedettek lehetünk a ma elvégzett munkánkkal” – ért monológja végére a heppenheimi pilóta.

Raikkönen a tőle megszokott stílusban nyilatkozott, lerí szavaiból, hogy nem a pénteki szabadedzéseket tartja a versenyhétvége legizgalmasabb részének… „Ez egy tipikus pénteki szabadedzés volt. Az első gyakorláson nem tudtam igazán jól vezetni, és nehéz volt összerakni egy jó kört, ezért a második edzésen változtattunk a beállításokon a hosszabb etapjaink előtt, aminek köszönhetően a végére javult az érzés. Ha mindent sikerült összeraknunk, és találunk egy jó kört, akkor elvileg rendben leszünk. Összességében ez egy pozitív nap volt, és az érzés nem változott a téli tesztek óta – azt hiszem, az egész csomag jobb lett, mint volt. Másrészről viszont ez még csak péntek, és tudjuk, hogy még sok munka vár ránk” – mondta el a Ferrari máig utolsó F1-es világbajnoka. 

Tagged: