Vettel: Remélem, Laudának igaza van…

F1

2015. május 7. csütörtök, 20:38

Bár a Ferrari teljesítménye több irányból is hízelgő megjegyzéseket kapott az elmúlt hetekben, Sebastian Vettel szerint Barcelonában sem lesznek közelebb a mezőny etalonjához, a Mercedeshez.

A Ferrarinál azzal büszkélkedhetnek, hogy a Mercedesen kívül idén még csak az ő autóik végeztek a dobogós helyeket, ráadásul egy alkalommal, Malajziában le is tudták győzni a címvédőket. A Spanyol Nagydíjra mindenki a szokottnál nagyobb mennyiségben helyez fel új fejlesztéseket autójára, és Niki Lauda, a Mercedes csapatának elnöke a napokban úgy vélekedett, hogy a Ferrari az utóbbi időben mutatott javulásával fel is zárkózott az ő szintjükre.

Dppi_00115005_045

Vettelnek még vannak kétségei efelől, de persze örömmel hallotta a háromszoros világbajnok szavait.

„Mindenekelőtt Niki sok mindent szokott mondani. Persze remélem, hogy igaza van, és kicsit közelebb lehetünk hozzájuk” – nyilatkozta a német. „De nem is olyan régen, három hónappal ezelőtt ugyanitt teszteltünk, és akkor hatalmas volt a különbség a Mercedes és mindenki más között. Úgy gondolom, hogy azóta a csapatunk számára csak pozitív dolgok történtek, és jó lenne, ha megtartanánk ezt a trendet, ám a lemaradásunk még mindig ott van, és még mindig nagy.”

Persze a Ferrari már csak azért is örülhetne egy hétvégi erős szereplésnek, mert az ezen az aerodinamikai hatékonyságot előtérbe helyező pályán általában jó ómen a szezon további részére is.

„Barcelona hagyományosan mindig az a helyszín, ahova a csapatok kisebb-nagyobb fejlesztéseket hoznak. Valószínűleg mi is ugyanazt tettük, mint mindenki más” – próbálta Vettel eloszlatni azon sejtéseket, hogy nagyot fordulnának az erőviszonyok a hétvégén. „Barcelona mindig is jó indikátora volt annak, hogy mennyire is jó egyes istállók autója. Persze fokozatosan javulni fogunk az egész szezon során, de ha itt gyorsak leszünk, az jó viszonyítási pont a továbbiakra nézve.”

Tagged: