Vettel szerint Raikkönen még mindig az egyik legtehetségesebb

F1

2015. július 24. péntek, 13:01

Miközben Kimi Raikkönen jövője továbbra is bizonytalan a Ferrarinál, F1-es csapattársa, Sebastian Vettel úgy véli, a finn világbajnok még mindig a mezőny egyik legtehetségesebb versenyzője.

Kétségtelenül Kimi Raikkönen jövője az egyik legforróbb téma a Formula-1-es paddockban. A Ferrari finn klasszisának helye a hírek szerint bizonytalan a Ferrarinál, köszönhetően ingadozó teljesítményének és annak, hogy dobogós helyezések és pontok terén is jelentősen elmarad kollégájától, Sebastian Vetteltől. Most a német pilóta is megszólalt ezzel kapcsolatban, és elárulta, hogy fiatalkora óta Raikkönent tartja a mezőny egyik legerősebb tagjának, s még a felemásan sikerült ralis kiruccanása is lenyűgözte.

ATP_F1_BritishGP_CLAY_21028_2015_resize

„Emlékszem azokra a napokra, amikor a televízió előtt ülve ámulattal néztem Kimi belsőkamerás köreit” – idézi a négyszeres vb-győztes németet az autosport.com. „Ő még mindig ugyanaz a srác, és kétségtelenül az egyik legtehetségesebb pilóta a paddockban. Nem tudom, lenne-e olyan versenyző, aki átvált ralira, és ennyire sikeres tudna lenni. Rendben, nem nyert, de nézzük meg, mennyire más az, amit ők csinálnak, és ő nem a rali világában nevelkedett. Szóval ez igazán lenyűgözött, aztán pedig visszatért, és újra versenyképes volt az F1-ben.”

Bár Vettelnek saját bevallása szerint nincs tudomása arról, hogyan alakul a másik ülés sorsa az olaszoknál (a legtöbben Valtteri Bottast tartják a legesélyesebbnek arra, hogy átvegye honfitársa helyét a Scuderiánál), szerinte az a legfontosabb, hogy a Ferrarinál fenntartsák a csapatnál a szezon eleje óta uralkodó pozitív hangulatot:

„Bármi is történik, fontos, hogy megmaradjon a hangulat és a légkör, mert szerintem ez teszi lehetővé, hogy erősebbek legyünk, és visszatérjünk a csúcsra. Most nem az egyéni érdekeket kell előtérbe helyezni. Csapatként kell együtt dolgoznunk, és megpróbálnunk mindent megtenni, hogy a legjobbak legyünk.”

Tagged: