Villeneuve kritizál, Kvjatot nem érdekli

F1

2015. április 21. kedd, 12:54

Danyiil Kvjat szezonkezdete alulmúlja a várakozásokat, de Jacques Villeneuve szerint erről elsősorban nem az autó, hanem ő maga tehet. Az orosz nem ad a világbajnok véleményére.

Kvjat eddig csak két 9. helyet tud felmutatni az év első négy futama során, ami a Red Bull csapatvezetője, Christian Horner szerint annak a következménye, hogy a 20 éves pilótát folyamatosan valamilyen balszerencse éri a pályán. Villeneuve azonban nem így látja.

„Tavaly rendben volt a Toro Rossónál, de semmi különlegeset nem nyújtott. A Red Bull mindig is jó volt abban, hogy felhajtást generáljon valaki körül, de az F1 nem csak erről szól – a nyomást is tudni kell kezelni” – fogalmazta meg kritikáját az 1997-es világbajnok a De Telegraafnak nyilatkozva.

kvyat2

A második F1-es szezonját futó, és a Toro Rossótól a tervezettnél egy évvel korábban az anyacsapatba emelt Kvjatot nem különösebben hozzák lázba az efféle vélemények, bár az elismeri, hogy egyelőre még kicsit ő is sötétben tapogatózik a bajnokcsapat autójában.

„Nekem nincsenek kétségeim a saját képességeim felől – ha másoknak vannak, az pedig nem érdekel” – egyértelműsítette. „Persze frusztráló a helyzet, de a dolgok nagyon gyorsan megváltozhatnak. Van ugyan min javítani, de mindig kemény munkával és elhivatottsággal oldom meg a problémáimat, és most is így lesz.”

„Csak arra lenne szükségem, hogy tiszta edzéseket és versenyeket teljesítsek, ez viszont eddig nem történt meg. Amikor ilyen szoros a harc, a legkisebb tényező is vissza tud vetni. Ha egyszer összejönnek a dolgok, végre kiderül, hogy kissé előrébb vagy hátrébb tartok-e a többiekhez képest. Jelenleg azonban még azt sem tudom, hogy hol állok.”

Tagged: