Webber biztatja Ricciardót, hogy tartson ki

F1

2015. július 10. péntek, 17:06

Mark Webber elmondta, hogy Daniel Ricciardónak, honfitársának és utódjának ki kell tartania annak ellenére, hogy manapság nem megy túl jól a Red Bullnak az F1-ben, és versenyről versenyre küszködnek.

Webber 2007 és 2013 között versenyzett a Red Bull kötelékében, majd sportágat váltott, és jelenleg a Hosszútávú Világbajnokságban versenyzik. Helyét a szintén ausztrál Ricciardo vette át, akinek tavaly sikerült három győzelmet bezsebelnie, így a 2014-es szezon folyamán ő volt az egyetlen olyan pilóta, aki képes volt leszorítani a mercedeses pilótákat a dobogó legtetejéről. Emellett sikeresen megelőzte a pontversenyben csapattársát, Sebastian Vettelt, aki négyszeres bajnok ugyan, de tavaly nem tudott remekelni.

P-20150509-00519_HiRes JPEG 24bit RGB_resize

Az idei évben első számú pilótává lépett elő a Red Bullnál, miután Vettel a Ferrarihoz szerződött. Csapattársnak a fiatal oroszt, Danyiil Kvjatot kapta, aki jelen pillanatban mindössze kilenc ponttal van lemaradva tőle, mivel Ricciardo a legutóbbi három verseny során nem tudott mit kezdeni a gyenge autóval, amivel ez idő alatt csak egy pontot gyűjtött.

Ricciardónak a közeljövőben még érvényes szerződése van a Red Bull-lal, Webber pedig elmondta, hogy Daniel egy szenzációs tehetség, aki képes kimászni ebből a gödörből. „Nagyon jól megy, még annak ellenére is, hogy az idén kissé nehéz helyzetben van a nem túl jól teljesítő autó miatt, ezért van az, hogy az idei éve küzdelmesebb, mint a tavalyi” – nyilatkozta Webber a Canberra Timesnak.

„Ő egy szenzációs ember. Jelenleg túl kell élnie ezt az időszakot, jól kell csinálnia a dolgát és jobb helyzetbe kell hoznia magát a jövőben, hogy újból nyerni tudjon és hadjáratot indítson a bajnoki címért. A jövő év közepén pedig majd meg kell hoznia néhány döntést” – utalt arra, hogy szerinte honfitársa jövőre még a Red Bullnál marad, az azt követő évre viszont szabadon eligazolhat.

Tagged: