Williams: Az új motorok több szponzort vonzanak

F1

2015. március 20. péntek, 13:53

Szerző: Strommer Benjamin

A Williams csapat legalábbis ezt tapasztalja saját bőrén: amióta tavaly bevezették a környezetbarát V6-os hibrid erőforrásokat, több támogató érkezett az alakulathoz.

A V6-os motorokat eddig inkább kritika érte, mint elismerés: az autók lassultak, a motorhangot letekerték, ráadásul áruk csillagászati, amelynek a kiscsapatok isszák meg a levét. Arról nem is beszélve, hogy a Mercedes annyival jobbat készített mindenki másnál, hogy a második évet is hatalmas előnnyel kezdték meg a riválisokhoz képest. A Williams talán az egyetlen nem gyári csapat, amelynek anyagi nehézségek helyett pénzügyi segítséget hoztak az új erőforrások.

„A változások megfelelő okokból történtek” – mondta Claire Williams csapatfőnök-helyettes a Forbesnak, utalva David Coulthard korábbi szavaira is, aki szerint az F1-nek nem feladata, hogy minél zöldebb próbáljon lenni. „Az én szemszögemből mint kereskedelmi igazgató, a motorszabály megváltoztatása határozottan könnyített azon, hogy olyan cégekkel beszéljek, akik a Formula-1-re sportként tekintenek, a környezetvédelmi kérdések azonban elriasztják őket.”

„Úgy gondolom, el kell mondanunk a történetet ezekről az új motorokról. Azt hiszem, továbbra is ezt a történetet kell mesélnünk. Nem hiszem, hogy eddig elégszer elmondták már. Többet segítene rajtunk, ha megtennénk. Hiszek abban, hogy a környezet szempontjából ez volt a helyes út.”

Tagged: