Williams: Csak látszólag vagyunk lassúk!

F1

2015. június 19. péntek, 19:20

Szerző: Strommer Benjamin

Egészen éles ellentétben áll a Williams mai eredménye, valamint Valtteri Bottas értékelése. A két autó 14. és 15. helyen zárt, a finn F1-es viszont arról beszélt, hogy jobbak, mint idén bármikor.

A grove-i csapat komoly fejlesztési csomagot szállított az Osztrák Nagydíjra, amely segítségével előzetesen azt sem tartották elképzelhetetlennek, hogy sikerül megismételni a tavalyi bravúrt, amikor az időmérőket addig és azóta is domináló Mercedesszel szemben kisajátították az első rajtsort. Bár Valtteri Bottas az első edzést még negyedikként zárta Rosberg, Hamilton és Raikkönen mögött, a második tréningre felgyorsuló mezőnyben már csak 14. pozíció jutott neki, a 15. Felipe Massa előtt. Az eredmény ellenére Bottas optimizmusa határtalan.

„Úgy gondolom, hogy előrelépést tettünk. Minden úgy működik, ahogyan arra számítottunk” – kezdte egészen meglepő nyilatkozatát Bottas. „A második sor biztosan elérhető, harcolni fogunk érte. Az időmérőn a legjobb három a cél. Úgy gondolom, igazán közel lehetünk, határozottan közelebb, mint bármelyik előző versenyen. Remélhetőleg szoros lesz a küzdelem a Ferrarival, és dobogós helyért fogunk küzdeni.”

Azzal a Ferrarival, amely a második szabadedzést megnyerte, 1,1 másodpercet adva a Williamsnek. Sőt, mikor a Mercedes elleni esélyekről kérdezték, Bottas továbbra sem tiltakozott. „Sosem lehet tudni. Nem vagyunk annyira messze.” Versenytempón a Ferrarihoz viszonyítva igen erősnek érzi az autót. „A szezon eddigi részében a Ferrari az edzések versenyetapjain sokkal gyorsabb volt. Úgy érzem, igen ütőképesnek tűnünk ebben a tekintetben. Jó az érzésem a hétvégét illetően. Az autó új alkatrészei nagyobb leszorítóerőt generálnak, így az autó jobb és jobb, ahányszor csak vezetem.”

Felipe Massa jóval visszafogottabban beszélt az esélyekről, különösen a Mercedes gyorsaságát illetően. „Jó napunk volt, a beállításokban sok változás történt. A hosszú etapok erősnek tűnnek, de két nagyon gyors autót látunk elöl, így biztosan nem lesz könnyű hétvégénk” – olvasható az istálló sajtóközleményében.

Tagged: