Wolff: Két győzelmet is szereztünk ma

F1

2015. május 10. vasárnap, 16:13

A Mercedes motorsport-igazgatója két lábbal a földön jár a fölényes siker után, és nem vezeti vissza egyetlen okra, hogy az F1-es Spanyol Nagydíjat ilyen nagy előnnyel nyerték meg.

Talán eddigi legfölényesebb győzelmét szerezte 2015-ben a Mercedes Barcelonban: Nico Rosberg végig érinthetetlen volt, Lewis Hamilton pedig három kiállásos stratégiával tudta felülmúlni Sebastian Vettelt. Toto Wolff úgy érzi, pilótái nagyszerű teljesítménye miatt olyan volt a Spanyol Nagydíj, mintha két győzelmet szereztek volna.

„Nagyon örülök Nico győzelmének, de olyan volt a verseny, mintha kétszer nyertük volna meg. Lewis zseniálisan zárkózott fel az elrontott rajtja és a félresikerült bokszkiállás után, ezért a második hely nagyon jó eredmény” – nyilatkozta Wolff a Sky Sportsnak a futam után. „Ami Lewis taktikáját illeti, ez volt az egyetlen esély rá, hogy megelőzzük Vettelt. Korábban próbáltuk a pályán is, de a hosszú kerékcsere miatt változtattunk. Keményen kellett nyomnia a végéig, és bátor húzás volt, hiszen a pályán kellett megelőznie Raikkönent, és így tudott feljönni a második helyre.”

Toto Wolff arra a kérdésre is választ adott, hogy minek köszönhető a Mercedes hirtelen megnövekedett előnye a Ferrarival szemben. „Nincsenek csodák a Forma-1-ben, ezért a földön kell járnunk, dolgozni, hogy az újításokat hamar ki tudjuk próbálni. Talán abban rejlik a gyorsaságunk, hogy jobban értjük a gumik és az autó működését, a versenyzőink pedig nagyon magas szinten teljesítenek. Remélem, hogy nem ismétlődnek meg a tavaly történtek, és csak izgalmas küzdelmet láthatunk közöttük.”

Tagged: