WTCC: A Chevrolet az élen, Michelisz 12.

WTCC

2015. május 16. szombat, 08:48

Korán keltek a Zöld Pokol hétvégi lakói, hiszen reggel 8:05-kor már kezdetét is vette a WTCC mezőnye számára a félórás warm up. Ez a 25 kilométeres pályán tényleg csak a bemelegítésre volt elég.

Ha azt mondjuk, hogy Tom Chilton 8:48.466-as idővel zárta az élen a félórás edzést, akkor egyszerű matematikai számítással kijön, hogy túl sok kört egyik pilóta sem tehetett meg szombat reggel a legendás Nordschleifén, hiszen egész egyszerűen nem volt rá idő.

A Zengő Motorsport magyar pilótája, Michelisz Norbert például csak egyetlen gyorskört futott a privát Hondával, ez most a 12. helyre volt elég, de annál fontosabb, hogy Norbi a 11:15-kor elrajtoló első futamot a 4. helyről kezdheti majd meg pénteki időmérős remeklése folytán.

A rövidke bemelegítő edzés első felében még Tom Coronel állt az élen, majd ROAL-os csapattársa, Chilton vette át tőle a vezetést. A kilencszeres rali-világbajnok Sebastien Loeb a végére tartogatta puskaporát, és a leintés után befejezett gyorskörével az élre ugrott, ám a pálya extrém hosszúsága folytán még perceket kellett várnunk, mire végeredményt hirdethettünk, hiszen a végén még Chilton is javított, és visszaröpítette az 1. helyre a Chevyt. José Maria Lopez tegnapi pole-pozíciós idejétől ő is több mint 10 másodperccel elmaradt, ami jól mutatja, hogy túl sok mindenre az erőviszonyok tekintetében ennek az edzésnek az eredményéből nem következtethetünk.

A végén Tom Coronel még egy látványos megpördüléssel hívta fel magára a figyelmet, míg a legnagyobb biztonságban ezúttal a Lada pilótái voltak, ők ugyanis műszaki problémák miatt a bokszból szemlélték az eseményeket. 

A warm up végeredménye: