A VW-főnök távozik, de mikor jön a McLarenhez?

F1

2016. augusztus 19. péntek, 13:30

Szerző: Dezső Attila, Fotó: DPPI

Jost Capito a Német Rali után hivatalosan is távozik a Volkswagen csapatának éléről, de egyelőre nem derült ki, hogy mikor veszi át a McLaren F1-es gárdájának irányítását.

Az már szezon előtt köztudott volt, hogy Jost Capito személyében új vezérigazgatót kap a McLaren F1-es csapata, de a Volkswagennel két rali-világbajnoki címet nyerő szakember érkezéséről nem adtak ki hivatalos információt. A német ott volt a Bahreini és Monacói Nagydíjakon is, igaz, még csak megfigyelőként, nem pedig a wokingiak munkatársaként. Ahogyan az elmúlt években, Capito idén is a VW-t segítette, de pontos dátum nem volt arra vonatkozóan, hogy mikor veszi át feladatát a McLarennél.

Nos, ez utóbbit egyelőre még mindig nem tudni – legalábbis hivatalosan, mert a Motorsport.com információi szerint Capito ott lesz a nyári szünet utáni első Belga Nagydíjon. Az biztos, hogy a most hétvégi Német Rali az utolsó WRC-futam, melyen a német csapatfőnökként fogja szolgálni a hannoveri alakulatot. Ami a Volkswagent illeti: a Kínai Rali törlésével nekik is van idejük arra, hogy megtalálják Capito utódját, hiszen a Német Ralit csak szeptember végén követi a korzikai összecsapás.

A vezérigazgatói poszt Jonathan Neale feljebb lépésével üresedett meg korábban – a brit a McLaren Technology Group-nál tevékenykedik, Capito pedig az ő üresen maradt helyére lép majd a csapatnál. Az F1-es alakulat pályán mutatott teljesítményéért továbbra is a francia Eric Boullier felel versenyigazgatóként, aki 2014-ben került Wokingban a Lotus csapatától.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: