Ecclestone: Lehet, hogy Dennisnek annyi

F1

2016. november 12. szombat, 16:15

Szerző:

Az F1 86 éves vezetője megerősítette, hogy Ron Dennisnek vajmi kevés esélye van arra, hogy megtartsa pozícióját a McLaren-cégcsoport élén az ellene összefogó részvényesek miatt.

Ahogyan nemrég a Formula.hu is beszámolt róla, a McLaren cégcsoporton belül kialakuló hatalmi harcok következményeként egyáltalán nem biztos, hogy Ron Dennis megtarthatja székét a cég élén. A Sky News információi szerint az 50%-os tulajdonrésszel rendelkező bahreini Mumtalakat Holdings, valamint Dennis régi szövetségese, a vállalat részvényeinek negyedét birtokló Mansour Ojjeh ki akarja túrni helyéről a 67 éves üzletembert. Az összetűzés oka állítólag az, hogy egy névtelenség homályába burkolózó kínai befektetőcsoport állítólag több mint 2 milliárd dolláros összegért kívánta felvásárolni a McLarent, melyet Dennis támogatott volna, a többségi tulajdonosok viszont ellenezték azt.

Hírek szerint Ron Dennis jogi útra terelte az ügyet, de a Legfelsőbb Bíróság elutasította kérelmét, így valóban nagy esély van arra, hogy hamarosan már nem láthatjuk a sportág egyik legrégebbi figuráját csapata körül munkálkodni. A Reuters hírügynökség Interlagosban kapta el Bernie Ecclestone-t, a Forma-1 86 éves vezetőjét, hogy megkérdezze tőle, mi igaz a Dennis körüli híresztelésekből, ugyanis a McLaren munkatársai nem kívánták kommentálni az eseményeket. A brit szerint honfitársa keményen küzd a részvényesekkel, de borúlátó annak mclarenes jövője felől.

„A pénteki napon részt vett egy bírósági tárgyaláson, ahol érvényt akart szerezni igazának, azonban nem sikerült neki. Ez nagyon szomorú, hiszen nem akarjuk elveszíteni Ront” – mondta az üzletember, akit arról is megkérdeztek, hogy ezzel a többi tulajdonostárs jogot kapott arra, hogy eltávolítsák Dennist a McLaren éléről, majd így válaszolt: „Nyilvánvaló, hogy igen, de ha fellebbez, akkor talán még ő is jól jöhet ki belőle.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: