ÉLŐ: A Szingapúri Nagydíj második edzése

De ha már születésnapok, ma egy másik versenyző is ünnepel Szingapúrban. 32 éves lett Dusan Borkovic, aki szintén itt van a pályán a B3 Racinggel, hiszen ezen a hétvégén rendhagyó módon a TCR az F1 egyik betéteseménye. 

Ocon az első versenyző, aki az edzés során felrakatta az ultralágy gumikat. Mellesleg pedig a mai nap egy ideig az utolsó, amelyen két tinédzser is tagja az F1-es mezőnynek, Ocon ugyanis az időmérő napján betölti a 20-at.

Ez egy remek alkalom arra, hogy idebiggyesszük a legjobb tíz helyezett pillanatnyi sorrendjét.

20 perc elteltével már mindenki rendelkezik mért körrel. Az élen álló Hamilton és az utolsó Wehrlein legjobbja között hat másodperc a különbség.

Rövid időre sárga zászló lépett érvénybe a második szektorban, amikor Daniel Ricciardo megcsúszott a Red Bull-lal. Az ausztrálnak remek reakcióval sikerült megóvnia az autóját, bár hátsó szárnyával azért kicsit érintőre vette a falat.

Érdemes megjegyezni, hogy tavaly ezen az edzésen tapasztalta először azokat a problémákat a Mercedes, amelyek aztán az egész hétvégén végigkísérték őket, és amelyek miatt váratlanul a harmadik helyre estek vissza az erősorrendben a Ferrari és a Red Bull mögé. A csapat eddig még nem bizonyosodhatott meg arról, hogy idén nem ismétli meg magát a történelem.

Hamilton már felül is múlta a „délelőtti” (ami itt most délutáni volt) legjobbat: 1:45,275-öt futott első nekifutásra.

A Haasnak a jelek szerint sikerült rendbehoznia Grosjean eddig többnyire a garázsban pihenő autóját, a francia teljesítette mai első mért idejét.

Huh, Alonso egy nagy megcsúszással és mentéssel kezdte az estéjét. Még éppen össze tudta szedni a McLaren hátulját és továbbhaladni, de a falat azért súrolta kissé.

Egyelőre Kimi Raikkönen vezeti az időeredmények listáját 1:46,1-gyel. Az első gyakorláson 1:45,8 volt a leggyorsabb Verstappen ideje.

A SkySports Toto Wolffot szólaltatta meg, aki még mindig nem tud egyértelmű magyarázatot adni arra, hogy mi okozta Rosberg első edzésen történt balesetét. Azt mindenesetre hozzátette, hogy „nem úgy tűnt”, mintha a fékrendszer hibája okozta volna a kicsúszást.

A pilóták az első edzésen már elég adatot gyűjtöttek, így nincs mire várni – a többség máris a pályán van, és az első mért körök is megérkeztek.

Szingapúr azért is különleges, mert itt csak két óta telt el az első edzés vége és a második kezdete között, míg más versenyhétvégéken ez az időtartam két és fél óra. A csapatoknak így sietniük kellett az ebédszünettel – merthogy ők az esti lebonyolítás miatt itt is az európai idő szerint élnek, hogy ne zavarodjon össze a bioritmusuk.

Napos napot mindenkinek, aki velünk tart, és nem éppen a szingapúri lelátókon ül, mert számukra már kellemes estét kell kívánnunk. Helyi idő szerint 21:30 az óra állása, Szingapúrban pedig megkezdődött az F1-es hétvége második szabadedzése.

Forrás: www.formula.hu – RSS