ÉLŐ: Az első szabadedzés Mexikóból

Élő cikkek

2016. október 28. péntek, 16:44

Már csak három versenyhétvége van hátra a szezonból. Először a tavaly óriási népszerűségnek örvendő mexikóvárosi pályára tért vissza a mezőny, ahol legutóbb Nico Rosberg uralkodott. Frissülő, szöveges közvetítés az eseményekről.

Számos autóra felkerült ez a tartozék az edzésen – de továbbra is a Williams az egyetlen, amelynek eszébe jutott átfestéssel barátságosabbá varázsolni.

Az autók rendkívül sok port vernek fel a pályán – lesz mit letisztítani a hétvége folyamán.

Két mexikói versenyző is hazai futamán vesz részt: Sergio Perez és a már pályán levő Esteban Gutierrez, aki először versenyez otthonában.

Zöld zászló, Grosjean megkezdte a szabadedzés első installációs körét.

Egy érdekesség az Autodromo Hermanos Rodriguezről: szó szerint kilométernyi előnnyel ez a pálya fekszik a legnagyobb tengerszint feletti magasságon. Ez a motorok teljesítményét is jelentősen befolyásolja.

A hőmérséklet meglehetősen hűvös Mexikóban, negyed órával a szabadedzés előtt 12 fokot mértek, ráadásul 10 % esély még az esőre is van a következő másfél órában.

Halo-körkép: a szokottnak megfelelően itt is egy csapatnyi autóra felkerül a fejvédő az első szabadedzésen.

17 órakor kezdődik a Mexikói Nagydíj első szabadedzése. A hétvégén Nico Rosberg akár be is biztosíthatja a világbajnoki címet, ha futamot nyer, Lewis Hamilton viszont kiesik – fordított esetben azonban 1 pontra csökkenhet köztük a differencia. A hétvége fő témája tehát adott: az érintettek és két másik világbajnok is elemezte, melyik Mercedes-pilótára nehezedik a nagyobb nyomás.

Forrás: www.formula.hu – RSS