ÉLŐ: Az Olasz Nagydíj időmérője

A hiedelemmel ellentétben a Monzában versenyző Ferrari-pilóták élete sem arany. Ma délelőtt megérkezett a paddockba az olasz cég elnöke, Sergio Marchionne, és olyan nyilatkozatokkal rombolta dolgozóinak motivációját, mint hogy a csapat „elbukott” a 2016-os év során. Erről hamarosan bővebben is olvashattok nálunk. 

Ezúttal sem ússzuk meg, hogy az időmérő leintését követően még átalakuljon a rajtrács, Romain Grosjean ugyanis begyűjtött egy öt rajthelyes hátrasorolást váltócsere miatt – az elem a harmadik edzésen ment tönkre a Haasban.

A harmadik szabadedzés a pénteki első kettőhöz hasonlóan a Mercedes elsőségével zárult, és miután szombat délelőtt is igen komoly, egy másodperces előnnyen végeztek a riválisok előtt az Ezüst Nyilak, már a legoptimistább jóslatok sem bíznak abban, hogy az időmérőn bárki is megszorongathatná őket. Dehát úgyis mindig az első helyért folyó csata a legérdekesebb, ebből pedig ezúttal is kapni fogunk: Hamilton kilenc pontos előnyt őriz Rosberggel szemben a tabella élén, a bajnoki címet illetően tehát még minden nyitott, és kulcsfontosságú lesz, hogy melyikük szerzi meg a legjobb rajthelyet Monzában.

Forrás: www.formula.hu – RSS