Érzelmes hétvégére készülnek a McLarennél

F1

2016. november 21. hétfő, 13:34

Szerző:

A McLaren számára sokkal eredményesebb F1-es szezont hozott 2016, mint a tavalyi, Abu Dhabiban azonban nem az évértékelésen, hanem az érzelmeken lesz a hangsúly a wokingiak garázsában.

A McLaren a tavalyi szenvedést követően idén sokkal több pontot szerzett és összességében versenyképesebbnek bizonyult, Fernando Alonso éppen emiatt vélekedik úgy, hogy jövőre már nem a motorok miatt fognak bekerülni a hírekbe. A spanyol még soha nem tudott nyerni Abu Dhabiban, s bár erre idén is kevés az esélye, nagyon várja a szezon utolsó futamát. „Minden évben élvezem a versenyzést Abu Dhabiban” – mondta a kétszeres bajnok. „Nem csak azért, mert általában egybeesik az évad végével, de légkör is egyedülálló itt: egy út vége, várakozás a téli fejlesztésekre, valamint a rajongók is belelendülnek, ahogyan utoljára gurulunk pályára 2016-ban.

„A pilótafülkéből nézve egészen elképesztő versenyezni naplementében, nézni, ahogyan egyre halványabbá válnak a fények, ahogyan egymás után teszed a köröket. A látványosság egészen új dimenziója ez, amely az egész hétvégét élvezetessé teszi. A McLaren-Honda számára ez a verseny egy nagyon fontos év végét jelenti, és minden bizonnyal utoljára versenyzek együtt egy csapatban társammal, Jenson Buttonnal. Megtiszteltetés volt a vele végzett közös munka, hiányozni fog mellőlem a garázsból. De ezt követően is része lesz a McLaren-Honda terveinek, én pedig a legjobbat kívánok neki karrierje következő lépésének megtételéhez.”

A (részlegesen) visszavonuló Jenson Button számára valóban véget ér valami Abu Dhabiban: „Már néhány verseny óta nagyon várom ezt a hétvégét. Egy fejezet fog lezárulni az életemben, ezért több barátom és családtagom is jelen lesz majd Abu Dhabiban, amely miatt izgatott vagyok. Nagyon érzelmes hétvége lesz ez számomra, a szurkolók támogatásával és a hozzám legközelebb állók jelenlétével együtt, ezért mindent bele szeretnék adni, hogy élvezzük a versenyzést. Ez nem a karrierem végét jelenti a McLaren-Hondánál, hanem inkább egy új fázis kezdete, amely miatt már most izgatott vagyok.”

„Most fog betetőzni az a rengeteg munka, odaadás és szenvedély az iránt a sport iránt, melyet nagyon szeretek, és hihetetlenül büszke vagyok arra, amit az elmúlt 17 szezonban sikerült elérnem, valamint arra a fejlődésre, amit sikerült véghezvinnünk a McLaren-Hondával. Lenyűgöző projekt volt, a részvételem viszont nem fog itt befejeződni. Stílusosan szeretném zárni ezt a fejezetet, és hasonló lelkesedéssel akarom elkezdeni az újat, ráadásul alig várom, hogy mit tartogat a jövő számomra” – tette hozzá 2009 világbajnoka.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: