Ezért bukhat el Lance Stroll az F1-ben

F1

2016. november 4. péntek, 17:47

Nagyon gyors, nagyon tehetséges, de most már nem fogja őt megvédeni az apja, magára lesz utalva – pszichológiailag óriási kihívás előtt áll a 18 éves F1-es pilóta.

Lance Stroll személyébem 2017-ben is lesz 18 éves pilóta a Formula-1-es rajtrácson, miután a Williams hivatalosan is bejelentette, hogy a fiatal versenyzőt szerződtették Valtteri Bottas mellé a következő szezonra. Sokak szerint csak a pénze miatt lehet ott, ő maga úgy véli, hogy a pénz csak egy dolog, az eredményeivel és a tehetségével érdemelte ki a lehetőséget – természetesen a sportág nagy megmondója, Jacques Villeneuve is elmondta a véleményét.

stroll-williams-2016

„Megnyerni az F3-as bajnokságot úgy, ahogy ő tette, nem biztos, hogy átváltható a következő szintre” – mondta a kanadai exvilágbajnok a Le Journal de Montreal kérdésére. „Elég sok olyan pilóta volt, aki csillogott az F3-ban, de végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Mellesleg voltak, akik sosem ragyogtak az utánpótlás-szériákban, mielőtt igazán naggyá váltak az F1-ben, mindegyik eset különleges.”

Stroll eddig minden bajnokságot megnyert, ahol elindult, mindenhol tökéletes volt a háttere és mindenhol óriási felhajtás övezte – az előélete és rendkívül fiatal kora okozhat még neki problémákat a Formula-1-ben. „Érdekes lesz látni, hogy Lance hogyan idomul majd pszichológiailag az F1-hez. Most már nem fogja megvédeni őt az apja, többé-kevésbé magára lesz utalva” – fejtegette Villeneuve.

„Nagyon gyors és nagyon tehetséges de még nem tanulta meg, mi az a szenvedés. Sóvárogva várom, hogy lássam, hogyan teljesít kényszer alatt, mert ha ezen túlteszi magát, ahogy a nagy bajnokok mind megtették, a határ a csillagos ég számára. Lance keményen harcolt, hogy futamokat nyerjen, de nem kellett még túlélnie. Nem kész termék még és tanulnia kell, de ez normális.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: