Horner: Daniel olyan, mintha Max bátyja lenne

F1

2016. december 25. vasárnap, 10:24

A Red Bull F1-es főnöke szerint remek a kapcsolat a két versenyző között, akiknek a teljesítménye rendkívül hasonló volt az idei szezon során – de vajon mi lesz, ha a vb-címért küzdhetnek majd?

Daniel Ricciardo és Max Verstappen az idei Spanyol Nagydíj óta csapattársak a Red Bullnál: az energiaitalosok ekkor léptették elő a fiatal hollandot a Toro Rossótól, míg Danyiil Kvjatot visszaküldték korábbi csapatához. A két pilóta szemlátomást jól kijött egymással a pályán és azon kívül is – Christian Horner szerint ez nem csak a látszat:

„A legfontosabb dolog, hogy megvan köztük a tisztelet” – nyilatkozta az Autosport.com hasábjain. „Nem kérjük azt a pilótáinktól, hogy menjenek közösen vacsorázni, de azt igen, hogy tiszteljék egymást és a csapatot egyaránt. És ők pontosan így is tesznek, az pedig, hogy a kapcsolatuk túl is mutat ezen, csak előnyös számunkra.”

ricciardo-verstappen-sepang-2016-dppi

„Daniel több szempontból is olyan, mintha Max bátyja lenne” – folytatta a csapatfőnök. „A visszajelzéseik és az autóval kapcsolatos igényeik nagyon hasonlóak. Gyakran ugyanolyanok a megjegyzéseik az időmérők és a futamok során, ez pedig megkönnyíti a tervezők és a fejlesztők munkáját is.”

A két versenyző a pályán is roppant hasonló teljesítményt nyújtott, bár az ausztrál minden szempontból kissé felülmúlta holland társát. Horner szerint nehéz lenne összevetni Ricciardo és Verstappen produkcióját: „Egyes hétvégéken egyikük szerepel jobban, máskor pedig a másikuk. Rendkívül kiegyensúlyozott volt a párharcuk, sok függött attól, milyen pályán vagyunk.”

Sokak szerint a jövő évi szabályváltozásoknak köszönhetően a Red Bull vb-esélyes lehet 2017-ben, s még Ricciardo is úgy véli, hogy ebben az esetben nőhet a feszültség Verstappen és közte. Hornernek azonban van gyakorlata már a hasonló helyzetek kezelésében: a csapatvezető elmondása szerint mindig is az volt az elve, hogy a lehető legegyszerűbben próbálja meg kordában tartani a pilóták rivalizálását, így versenyről versenyre fognak megbirkózni a kialakuló helyzetekkel.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: