Keszthelyi Vivien: Sikeres hétvége a Slovakiaringen

Gyorsasági (Gy)

2016. augusztus 22. hétfő, 12:26

Keszthelyi Vivien, az Audi Sport versenyzőakadémiájának egyetlen magyar tagja saját kategóriájában mindkét futamot megnyerte, az abszolút értékelésben pedig mindkét alkalommal a második helyen végzett a Közép-európai Zóna Kupa túraautós sorozat elmúlt hétvégén, a Slovakiaringen rendezett állomásán.

A 15 éves versenyző már a szabadedzéseken is kiváló teljesítmény nyújtott, szerdán, csütörtökön és pénteken is minden gyakorláson az első öt között zárt. A 38 fős mezőnyből nem minden ellenfél vett részt minden szabadedzésen, de az időmérőkre és a versenyekre, azaz szombatra és vasárnapra már teljessé vált az indulók létszáma.

vivien_keszthelyi_audi_sport_slovakiaring_1608_12_resize

Az Audi Sport versenyzőakadémiájának legfiatalabb tagja a szombat délelőtti időmérő edzésen saját kategóriájában az első helyen végzett a 38 fős, nemzetközi mezőnyben annak ellenére, hogy a kategória második leggyengébb autója az övé. A délutáni versenyen aztán Keszthelyi Vivien tovább folytatta a kiváló szereplést, kategóriájában megnyerte a futamot, az abszolút értékelésben pedig második lett.

Szombat este sor került még egy úgynevezett endurance, vagyis hosszú távú (egyórás) versenyre is, amelyen külön engedéllyel Keszthelyi Vivien is rajthoz állhatott. Az éjszakába nyúló futamon a Team VK fiatal pilótája – ismét nagyszerű teljesítmény nyújtva – megnyerte saját kategóriáját.

Vasárnap délelőtt a hétvége második, egyben utolsó sprint versenyének időmérő edzésére került sor 37 fős nemzetközi mezőnnyel. Keszthelyi Vivien ezen a napon is bizonyított, harmadik lett abszolútban a kvalifikáción, majd a délutáni futamon elképesztően komoly versenyzéssel a második pozícióban végzett az abszolút értékelésben, ami saját kategóriájában ismét futamgyőzelmet ért.

vivien_keszthelyi_audi_sport_slovakiaring_podium_3_resize

A 15 éves versenyző szereplését a helyszínen kísérte végig az egyik akadémiai mentora, a német túraautó-bajnokságban (DTM) és a Le Mans-i 24 órás viadalon is szerepelt német Pierre Kaffer.

Keszthelyi Vivien és a Team VK nagyon sikeres hétvégét zárt a Slovakiaringen, különös tekintettel arra, hogy a 15 éves versenyzőnek az ő Audi TT Cup versenyautójánál többségében erősebb, más, erre a pályára sokkal alkalmasabb gumikkal, s a Seatok esetében gyorsabb sebességváltókkal felszerelt autókkal kellett megküzdenie.

Az Audi Sport versenyzőakadémiájának magyar tagja a hétvége után azonnal utazott tovább Németországba, ahol az Audi Sport szakembereivel számos tesztet végez el, s az aktuális akadémiai találkozóra is a héten kerül sor a Lausitzringen.

Forrás: www.formula.hu – RSS