Két csapatot is megelőzhet idén a Manor?

F1

2016. szeptember 8. csütörtök, 10:32

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

A kiscsapatnál nem állnak le az idei fejlesztésekkel, a Sauber mellett a Renault-t is elkapnák – a 2017-es szezonnal kapcsolatban pedig még szorosabbra fűzik kapcsolatukat a Mercedesszel.

Az utóbbi futamokon egyértelmű javulást mutatott a Manor, az istálló nem csak két extra tehetséges pilótával támad, de az autó tempója is versenyképes – a Sauberrel és néha a Renault-val is képesek csatázni. Ezt meglovagolva nem állt le a csapat az idei fejlesztésekkel és megpróbál minél több kiugró eredményt elérni, bár a megbízhatóság terén is van még csinálni.

manor-2016

„Még mindig haladunk a 2016-os autónk fejlesztéseivel. Mutatunk be új alkatrészeket Szingapúrban, egy kisebb csomagot. Ezzel egyrészt növeljük az idei teljesítményünket, másrészt kipróbálunk dolgokat 2017-re is” – beszélt a helyzetről Luca Forbatto, a Manor aerodinamikájáért felelős igazgató.

Pascal Wehrlein már háromszor járt az időmérő második szakaszában és Ausztriában pontot is szerzett, amellyel jelenleg a Sauber előtt állnak a tabellán – sőt, a Renault sincs messze sem pontok, sem a tempó tekintetében. „Meg akarjuk erősíteni a pozíciónkat a bajnoki pontversenyben és egy kicsit előrelépni, talán elkapni a Renault-t is.”

A Manor egyébként már nem a McLaren, hanem a Mercedes szélcsatornáját használja – Forbatto szerint azért, mert az közelebb van és a 2017-es szabályok miatt rengeteg a munka, amelyre kevés idő jut…

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: