„Magnussen szedje össze magát!”

F1

2016. augusztus 17. szerda, 10:40

Szerző: Dezső Attila, Fotó: ATP

Legalábbis így vélekedik a korábbi F3000-es pilóta és dán túraautó-bajnok Jason Watt, utalva Jolyon Palmer egyre javuló teljesítményére és Renault F1-es csapatának időnként eleresztett kommentjeire.

Az idei „silly season” főszereplője a Renault, hiszen a francia istálló ülései tűnnek a legkelendőbbnek a mezőnyben. Sergio Perez, Felipe Massa, Valtteri Bottas és Esteban Ocon is esélyes arra, hogy jövőre sárgába öltözzön, de a csapatfőnök Frederic Vasseur nem zárja ki, hogy a jelenlegi pilóták is megtarthatják pozíciójukat. Feltéve, ha sikerül jobb teljesítményt kisajtolniuk magukból, ezt viszont az enstone-iak idei modellje, az RS16-os igencsak nehézzé teszi. Éppen Kevin Magnussen volt az, aki Szocsiban hat pontot is hozott a csapat konyhájára, de az utóbbi időben Jolyon Palmer is kezd felzárkózni hozzá.

Magnussen honfitársa, az F3000-ben négy futamgyőzelmet és a Dán Túraautó Bajnokságban 2002-ben bajnoki címet szerző Jason Watt úgy véli, hogy a pilótának dolgoznia kell azért, hogy megtartsa helyét a Renault-nál – és elsődlegesen csapattársát kell legyőznie. „Ez a legfőbb probléma. Palmer elkezdett fejlődni, miközben úgy tűnik, hogy Kevin teljesítménye elmarad az övétől” – nyilatkozta Watt a dán Ekstra Bladet című lapnak.

A dán úgy véli, hogy ha ez így folytatódik tovább, Palmer kedvezőbb opciót jelent majd a Renault számára 2017-re, ráadásul támogatói négyszer annyi pénzt képesek összeszedni támogatására, mint Magnussen esetében. „Vannak olyan pillanatok, amikor azt gondolod, hogy ’többet szeretnék látni tőle’” – mondta Watt. „A nemzetközi sajtó nem tud rajta segíteni, de legalább vélekedhet úgy, hogy megérdemli az esélyt.”

A Renault csapatfőnöke azt nyilatkozta a minap, hogy szeptember elején fognak dönteni a 2017-es párosról, ez pedig azt jelenti, hogy Magnussennek alig két futama van arra, hogy bizonyítson – ez nem lesz könnyű, de Vasseur szerint időt kell adni neki, lévén csak második F1-es szezonját teljesíti, egy év kihagyás után.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: