Miért váltott Alonso a McLaren-Hondára?

F1

2016. június 8. szerda, 13:16

Szerző: Czinege Ádám, fotó: dppi

Többek között erre a kérdésre is választ adott az F1-es pilóta, Fernando Alonso. A spanyol beszélt a Ferrari és a McLaren közötti különbségekről, és arról, hogy milyen hatással van rá a csapatváltás.

A kétszeres világbajnok 2014 végén hagyta el a maranellói istállót, és azóta a McLaren-Honda autóját terelgeti. A japán gyártó 2015-ben tért vissza az F1-be, és első évében nem tudott versenyképes motort adni a wokingiaknak. Alonso és csapattársa, Button sokszor a mezőny végén kullogott a versenyek alkalmával.

Az idei évben már látható a fejlődésük, de még így sem tudnak dobogóért vagy győzelmekért küzdeni a mostani autójukkal. A spanyol ennek ellenére bizakodó, és azt is elárulta, mennyi mindent tanult ezalatt a másfél év alatt.

 Dppi_alonso_04.20.

A kétszeres világbajnok először a csapatváltás okát magyarázta meg: „Azért váltottam a McLaren-Hondára, mert már szükségem volt az újabb motivációra és kihívásra. A Ferrarinál megvolt a lehetőségem a győzelmekre és a dobogó elérésére, de arra nem, hogy világbajnokságot nyerjek. Végül megtaláltam ezt az új kihívást a McLaren-Honda személyében.”

Alonso elmondása szerint így is jól érzi magát jelenlegi alakulatánál: „Tisztában vagyok a nehézségekkel, de ez az, ami engem boldoggá tesz. Emellett jobb versenyzővé válok és a személyiségem is jó irányba fejlődik. Ha az ember más emberekkel dolgozik, folyamatosan új dolgokat tanul. Azt gondolom, hogy a Ferrari és a McLaren filozófiája teljesen más. Csakúgy, mint a japán kultúra az olaszhoz képest.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: