Nagyon készül az F1-es bemutatkozásra Ocon

F1

2016. augusztus 17. szerda, 11:12

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

A Mercedes tehetsége kicsit sajnálja, hogy nem fejezheti be a DTM-szezont, de az F1-es lehetőségre nem mondhatott nemet – maximálisan szeretne felkészülni a bemutatkozására.

Esteban Ocon némileg váratlanul kapja meg a lehetőséget a Manornál Spában és az idény hátralévő részét már aktív Formula-1-es pilótaként töltheti. A Mercedes tehetsége szerint készen áll a feladatra, habár meglepte a felkérés…

Ocon_1

„Egyáltalán nem számítottam rá, de úgy érzem, hogy készen állok, köszönhetően a sok tesztnek, a sok felkészülésnek. Borzasztóan várom az első Formula-1-es hétvégémet és nagyon örülök ennek a lehetőségnek” – nyilatkozta a fiatal tehetség a SpeedWeeknek.

Ezzel együtt az idei DTM-szezonja lezárul. „Emiatt egy kicsit szomorú vagyok, szerettem volna befejezni a DTM idényét. Egyre több tapasztalatot szereztem és folyamatosan javult is a teljesítményem, egyre gyorsabbá váltam. Viszont az nem lehetséges, hogy egyszerre szerepeljek a két sorozatban, az pedig nem kérdés, hogy a Formula-1-et kellett választanom” – beszélt a helyzetről Ocon.

A fiatal már nagyon készül a bemutatkozásra. „Kőkeményen edzek, mióta bejelentették, hogy enyém a Manor ülése. Ez nagyon nem különbözik a DTM-es felkészüléstől, igyekszem a lehető legjobb formába lendülni az első Formula-1-es hétvégémre. Mielőtt beülök az autóba, találkozok majd a csapatommal és átnézzük az adatokat” – tekintett előre.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: