Nem a frissebb gumi miatt parádézott Verstappen

F1

2016. november 14. hétfő, 16:37

Szerző:

A Red Bull holland F1-es pilótája ugyan újabb abroncsokon produkálta óriási felzárkózását, de a Pirelli szerint ezt nagyrészt mágikus, mesteri teljesítményének köszönhette.

A Brazil Nagydíj óta sokan elmondták már véleményüket Max Verstappen szenzációs teljesítményéről, amellyel a tizenhatodik helyről  zárkózott fel a dobogóra és ha nem hoz rossz döntést a Red Bull, valószínűleg a győzelemért csatázhatott volna. A szakadó esőben a mezőny felett állt Christian Horner szerint, de Toto Wolff, vagy éppen Niki Lauda is lenyűgözőnek nevezte a fiatal holland versenyét.

Verstappen utolsó „áldozata” a futamon Sergio Perez volt, aki két körrel a vége előtt előzött meg és ezzel lépett fel a dobogóra – a mexikói is arról beszélt, hogy tehetetlennek érezte magát a mögötte érkező Red Bull-lal szemben. A Pirelli esőgumiját sok kritika érte az utóbbi időben és sokak szerint alkalmatlan arra, hogy érdemben versenyezhessenek vele, a holland most erre is rácáfolt – igaz, a legtöbb riválisánál huszonhat körrel frisebb gumikon.

verstappen-brazil-2016

„Ahhoz nem férhet kétség, hogy a frissebb gumik előnyt jelentettek számára a többiekhez képest” – mondta erről a Pirelli szóvivője. „Matematikailag lehetetlen kiszámolni, hogy pontosan mennyit, hiszen a körülmények szinte körről körre változtak és volt, ami az egyik fajtának kedvezett és volt, ami a másiknak.”

„Az azonban biztos, hogy egyik abroncs sem kopott túlságosan az esős időben. A kis különbségen felül minden Max mágikus és mesteri vezetésén múlt” – tette egyértelművé a szakember.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: