Verstappen hivatalosan is hőssé vált Hollandiában

F1

2016. december 22. csütörtök, 09:48

Szerző:

A Red Bull F1-es pilótáját többre értékelték Hollandiában, mint az ország nyolc aranyérmet szerző olimpikonjait – őt választották meg az Év Sportolójának 2016-ban.

Szerda este újabb komoly elismerésben részesült Max Verstappen: a Red Bull sztárját az Év Sportolójának választották Hollandiában. Verstappen lett idén a Formula-1 történetének legfiatalabb futamgyőztese, ez pedig hazájában többet ért, mint az ország olimpikonjainak bravúros teljesítménye – Rióban nyolc arany-, hét ezüst- és négy bronzérmet nyert Hollandia.

„Szenzációs szezon volt ez számomra több kiemelkedő eseménnyel, ráadásul ha valamire örökké emlékezni fogok, akkor az a győzelem. Nagyon érzelemdús pillanat volt” – mondta Verstappen, aki nem tudott ott lenni az eseményen, videón jelentkezett be. „Ez egy olyan dolog, amiért nagyon keményen küzdünk nagyon fiatal korunk óta. Szerintem a közönségben mindenki érti.”

verstappen-redbull-dobogó

A 19 éves pilótát idei, második Formula-1-es éve után rögtön a mezőny legjobbjai között emlegetik és mindenki a jövő egyik nagy világbajnokát látja benne – idén ötödikként zárt a pontversenyben, megdöntött egy rekordot, de az első négy futamot még a Toro Rosso színeiben töltötte. Verstappen megemlékezett a hollandok legendájáról, a márciusban elhunyt Johan Cruyffról is – a holland válogatott, az Ajax és a Barcelona korábbi klasszis futballistájáról, edzőjéről.

„Nagy öröm számomra, hogy találkozhattam vele. Ez nagyon, nagyon megható volt a győzelmem után. Az a győzelem egyébként egy óra, negyvenegy perc és negyven másodperc alatt született, ami kétszer tizennégy (1:40,41) – ez a szám pedig Johan száma volt. Olvastam a könyvében, hogy mennyire a számok bűvöletében élt, szerintem ez csak még különlegesebbé teszi a helyzetet.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: